Jagody acai są bogate w kwasy tłuszczowe, zwłaszcza kwas oleinowy, palmitynowy i linolowy. Chociaż jagody acai zawierają bardzo mało białka, zawierają 19 aminokwasów, a także kilka steroli, w tym kampesterol, stigmasterol i beta-sitosterol. Fitochemikalia w jagodach Acai to głównie antocyjany i proantocyjanidyny. Jagody acai zawierają więcej przeciwutleniaczy niż inne powszechnie spożywane jagody. Są również bogate w błonnik i zdrowe tłuszcze. Działanie przeciwutleniające jagód acai w dużej mierze przypisuje się związkom fenolowym. Uważa się, że przeciwutleniacze w organizmie pomagają chronić przed różnymi chorobami, ponieważ mogą neutralizować uszkodzenia oksydacyjne powodowane przez stresory środowiskowe, takie jak zanieczyszczenia.
Energy sklep internetowy
INTER-FOOD ROBERT ROGULSKI
Dąbrowskiego 48L
93-208Łódź
łódzkie
tel.:506 351 304
NIP: 7271791247
REGON: 471489000
2020 © All rights reserved